Илко Стоянов: Няма да има тоталитаризъм в модерен и европейски Благоевград!

Да ползваш заплахи и репресии, че ще тормозиш хора със силата на държавните органи си има едно единствено име – ТОТАЛИТАРИЗЪМ. Недопустимо е!

Това написа в своя профил във фейсбук кандидатът на ПП „Има такъв народ” за кмет на община Благоевград – Илко Стоянов. Причината да изрази своята емоционална позиция в социалната мрежа бе публикация на отпадналия на първия тур кандидат-кмет Стефан Делиов. В нея той твърди, че хора които са го подкрепили на изборите, са били притискани и репресирани от заместник-кмета по сигурността и кандидат-депутат от БСП – Любен Милев, да гласуват за Румен Томов и социалистическата партия.

„Същият този човек е втори в червената листа за Народно събрание, председател е на общинската структура на БСП. Аз обаче не съм изненадан от тоталитарните методи на работа. Но съм изненадан, че повече от 30 години след настъпването на променитетези хора все още се опитват да ни върнат в миналото”, смята Илко Стоянов.

Според него на опонента му Р. Томов и на БСП им липсва адекватна програма за развитие на община Благоевград, както и аргументи в битката за кметския пост. Затова прибягват до тези тези позабравени милиционерски действия.

„С лъжите, внушенията и манипулациите за фактите и личността ми, някак си бях посвикнал, колкото и да е неприятно. Но да се връща тоталитаризмът в нашия град е, недопустимо е това уродливо явление да се завръща в Благоевград. Свободата на личността е в основата на развитие на обществото ни. За това съм се борил в професията си като адвокат и свободата е най-малкото, което ще дам на обществото ни като кмет. Няма да има място за тоталитаризма в града ни, ако получа доверието на моите съграждани”, категоричен е Илко Стоянов. Той призова своя опонент Румен Томов незабавно да прекрати всички действия на репресия и натиск, които се осъществяват върху жители на общината, чрез властовите инструменти на администрацията, а също така и върху самите хора, работещи в администрацията и общинските дружества.

Стоянов апелира и хората, които пряко извършват тези действия – ръководни постове в общинска администрация, управители на общински дружества и кметове на села, да прекратят кампанията на репресии и натиск срещу съгражданите му, защото на 5 юли „всички ние отново ще се събудим в една и съща общност, ще живеем заедно и трябва да градим, а не да се мразим”.

Стоянов се обърна и към истински работещите в администрацията, че всеки един служител ще получи своя шанс да върши работата си в нормални условия. Затова не бива да се поддават на внушенията на техните моментни ръководители. Той поиска компетентните органи в полицията да започнат незабавна проверка на имената, които Любен Милев ползва като инструмент за нерегламентиран и дори престъпен натиск.

„И накрая искам да ви кажа, че тази неделя ще е важна и символна не само за нас, а и за цяла България. Не трябва да допускаме връщане към тоталитарното минало. Животът днес върви напред, а не назад, гласувайте за обединен, демократичен, модерен и проевропейски Благоевград!”, завършва своя призив Илко Стоянов.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com