Д-р Павлин Янкулски: Илко Стоянов да каже на благоевградчани, какво иска да е повече кмет или депутат

“В българската демокрация няма прецедент като този, който е на път да се случи в Благоевград: един и същи човек, по едно и също време, да е кандидат едновременно и за кмет, и за депутат”, казва Павлин Янкулски

Но ето, че вече има. Дни преди изборите и в разгара на кандидат-кметската кампания, кандидатът за кмет на Благоевград Илко Стоянов оглави листата на „Има такъв народ“ за 46-о НС.

При всички положения това негово решение е безпрецедентно дезертьорство от битката за града. Амбицията му за власт категорично свидетелства за непоследователност и „глад“ за какъвто и да е пост на всяка цена. Човек с такова политическо поведение не може да управлява града и да се бори за интересите на благоевградчани, да намери решение на проблемите и да се справя с местните трудности и предизвикателства, които неминуемо ще срещне като кмет.

Но ние, хората в Благоевград, не сме с толкова къса политическа памет! Елементарните схеми на г-н Стоянов не са нещо ново за благоевградчани. Няма как да се забрави, че адв. Илко Стоянов бе едновременно заместник-кмет от ГЕРБ на община Петрич и същевременно общински съветник в Благоевград от „Глас Народен”, и то само преди 3 години. Още по-рано той беше в СДС, във „ВОТ консерватори“, в партия ДРОМ …

Ето защо жителите на града заслужават категорични отговори от него защо захвърли на заден план кандидат-кметската си кандидатура и реши да оглави листата за кандидат депутати на ИТН и как ще оправдае доверието на тези, които агитира да го подкрепят за кмет?

Ние поставяме и въпроса колко е коректно по време на кампания за кмет на Благоевград да обещаваш нереални неща, от рода на: 7000 туристи дневно в Благоевград – за сравнение туристите за ден във Венеция са 70 000… Още обещания: 1 млрд. € инвестиции; 3500 нови работни места със заплати от 4000 € в IT сектора /макар че в цяла България тези специалисти започват със стартова заплата от 1000 €/ и други 10 000 работни места в производството с по 2000 € заплата. Общо 13 500 нови нови работни места, дали изобщо толкова хора, търсещи работа в града ни? Министър-председател да си, не можеш да осигуриш 1 милиард евро инвестиции. Тази „програма” в стил „Американска мечта“, по същество напомня на избори в България от 50-те г. на миналия век. Не е обаче за смях. Грозната истина е, че обещанията на Стоянов за развитието на града звучат като приспивна приказка за деца, тъй като в същото време той глади костюма за Парламента.

Ясно е, че за да задоволи собствените си амбиции за власт на всяка цена, адвокатът ще подведе избирателите си. Независимо дали ще излъже тези, които гласуват за него за кмет, или тези, които гласуват за депутат.

Достатъчно сме интелигентни да прочетем Българската конституция, която в чл. 68 ал.1 е категорична и не позволява да си кмет и депутат едновременно.

Ние, благоевградчани, трябва да решим дали искаме за кмет човек, който очевидно е неискрен в думите и делата си. Осигурявайки си някаква гаранция с резервен вариант за бъдещия си пост и удовлетворявайки амбициите на политическите си ментори, без да го осъзнава, той ще компрометира себе си и политическата партия, която го е издигнала.

Павлин Янкулски, Благоевград

Източник и снимка: e-79.bg

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com