Държавата опрости на Община Благоевград над 1 млн. лева санкции по проект, реализиран преди години

Управляващият орган на Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.“ опрости на Община Благоевград санкции по проект, възлизащи на стойност 1 025 128 лева.

Добрата новина е вследствие на последователни действия от страна на кмета Илко Стоянов и положително взаимодействие с ОПОС.
Финансовите корекции са наложени през 2016 година по проект „Реконструкция и модернизация на канализационната мрежа в кв. „Струмско“, „Грамада“, „Баларбаши“, както и изграждане на нова и подобряване на състоянието на съществуващата водопроводна и канализационна мрежа в 4-ти микрорайон на град Благоевград“, стартирал през 2008 г.
На практика, в продължение на 6 години Община Благоевград плащаше погасителни вноски за допуснати нередности при изпълнение на проекта.
Опростените над 1 млн. лева ще се отразят положително на общинския бюджет и ще бъдат пренасочени за подобряване на градската среда.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Възгласи “Да живее театърът!” огласиха улиците на Благоевград!

Студенти и преподаватели от специалност „Актьорско майсторство“ към катедра „Телевизионно, театрално и киноизкуство“ отбелязаха днес …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com