ГЕРБ-Благоевград регистрира листата си! Банско получава 2-ро място, Благоевград – шесто

Областният координатор на ПП ГЕРБ – Благоевград Андрей Новаков регистрира днес в Районната избирателна комисия листата с кандидати за народни представители. Той бе придружен от водача за 1 МИР – Росен Желязков, организационния секретар за област Благоевград Даниела Савеклиева и част от кандидатите за депутати.

Община Банско получава второ място в лицето на ексдепутата и общински лидер Александър Мацурев. Третото място е за общ. Петрич, а кандидатът от южния град е Костадин Стойков. Стоян Стоев от Сандански е на четвърто място, а д-р Емил Тончев от Разлог на пето. Благоевградският общински съветник Кирил Илиев е на шесто място.

„За трети път тази година трябва да мобилизираме силите, като и този път водач на листата е Росен Желязков, бивш министър на транспорта. Отбор, на който играта върви не сменя капитана”, коментира Андрей Новаков пред медиите след регистрацията в РИК. Според него партията в областта е в добра кондиция и тръгва с енергия и увереност към поредна изборна победа.

Андрей Новаков уточни, че средна възраст на кандидатите е 37 години, като в листата са включени, освен народните представители от 45-о и 46-то НС Александър Мацурев, д-р Емил Тончев, Стефан Апостолов и Стоян Стоев, и нови лица, млади хора.

„При управлението на ГЕРБ българите живееха с усещането, че утрешният ден ще е по-хубав, сега е обратното. Искаме да върнем надеждата на българите, това може да стане само с обединените усилия на всички”, заяви водачът на листата Росен Желязков. По думите му в очертаващия се още по-фрагментиран парламент ще е трудно с антириторика да се говори за общи ценности и политики. Според Желязков за ГЕРБ не е важно да упражнява власт, а да участва в управление, което да обединява националните ценности и приоритети за благоденствие и по-високи доходи.

„Ще участваме във всички дебати. Доказали сме, че се справяме успешно с кризи. Това, което бушува в света и Европа, предопределя съгласие тук. Опонентите ни не могат да начертаят общи приоритети и политики преди изборите, затова ние отсега поставяме нашите цели и ще търсим консенсус по тях”, каза още водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Благоевградска област.

Той подчерта, че партията няма да води негативна кампания, да говори за опонентите си с презумпция за виновност.

„С подозорение гледаме на тези, които се кичат с венеца на почтеността, и то като самооценка. Като политици с опит ще протегнем ръка, това е единственият начин да се извадим от кризата”, коментира Росен Желязков.

Ето и пълната листа с кандидати за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС в 1 Многомандатен избирателен район:

 1. Росен Димитров Желязков – юрист
 2. Александър Иванов Мацурев – икономист
 3. Костадин Томов Стойков – инженер
 4. Стоян Костадинов Стоев – мениджър
 5. Емил Серафимов Тончев – доктор
 6. Кирил Цветанов Илиев – юрист
 7. Никола Любенов Джингаров – педагог
 8. Николай Веселинов Сливков – мениджър
 9. Атанас Кирилов Чолаков – мениджър
 10. Мария Валериева Данчова – доктор по икономика
 11. Илия Филипов Сидеров – педагог
 12. Ангел Димитров Шопов – преподавател
 13. Исмаил Сефер Абдиков – предприемач
 14. Антония Илиева Ламнева – инженер
 15. Любомир Валентинов Богоев – филмови изкуства и монтаж
 16. Ваня Кирилова Гатдерова – културолог
 17. Мартин Петров Златарски – студент по фармация
 18. Македонка Ангелова Въгларска – счетоводител
 19. Радослав Кирилов Пецанов – спортен мениджър
 20. Божидар Стефанов Яков – преподавател
 21. Виолина Петрова Стойчева – преподавател
 22. Стефан Апостолов Апостолов – финансист

Прочетете и

Ивет Горанова със сребро от Балканиадата!

Два месеца, след като триумфира с олимпийската титла, състезателката ни по карате Ивет Горанова прибави …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *