В. Стоянов основава Партия на българите в Република Северна Македония

Председателят на фондация „Македония“ Виктор Стоянов обяви, че скоро ще се основе Партия на българите в Република Северна Македония.

Ето какво написа той в своя фейсбук профил днес:

„С оглед на това, че властта, капиталите и службите в РС Македония са в ръцете на хора, които вредят на добрите двустранни отношения с България, обявявам, че Фондация Македония започва процес на изграждане на политическа партия на българите в РС Македония.

В следващите седмици предстои да изградим ядрото на партията и да представим ръководство. Нашата цел – българите в РС Македония да управляват държавата“.

Фондацията на Стоянов се представя на своя сайт по следния начин: „Фондация „Македония“ има за цел българското и македонското общество да станат едно общество в две държави. Да се изградят мостове межу нас във всички сфери на живота, най вече икономически, културни, социални и обществени“. Именно те наскоро алармираха за поругаването на български паметници в района на Кавадарци, заради което външните министерства на двете държави си размениха писма.

Република Северна Македония излъга, че нямало военни гробища по трасето на магистралата. След като извадя документите на двете военни гробища от МО на България ще поискам среща със Зоран Заев, той да обясни защо държавата, която ръководи наруши Женевската конвенция, както и защо създава условия за омраза между хората!!!?“, написа преди минути отново във фейсбук Стоянов.

 

1993 година албанците нямаха думата в Македония. 2001 стигнаха до военен конфликт за да имат права и да участват в управлението на държавата. Днес РС Македония не може да съществува без тях, те са държавнотворен народ. В неделя има местни избори в РС Македония, няма нито един заявен и изявен българин за кмет или общински съветник. Няма как да променим обстоятелства ако българите не са представени във властта и Устава на държавата. Затова изграждаме партия на българите в Македония с една генерална цел : българите да участват в управлението на държавата и да бъдат държавнотворен народ на РС Македония, категоричен е Виктор Стоянов.

Прочетете и

Вицепремиерът Гълъб Донев и зам.-генералният секретар на ООН Наталия Канем обсъдиха демографското развитие

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев разговаря със заместник-генералния секретар на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *