Горещи новини

Време разделно: Ив. Станчев се сбогува с “Левицата”

Общинският съветник Иван Станчев от Благоевград става независим. Той се оттегли от „Левицата“, като запазва позицията си на местен парламентьор, но независим.

Причината за напускането на Станчев е несъгласието му с провежданата от “Левицата ” партийна политика. Иван Станчев е съветник втори мандат, като първият бе част от групата на БСП. Изненадващо точно преди местните избори обаче Станчев беше изваден от листата на БСП и влезе в Общински съвет Благоевград от гражданска квота на ПП “Левицата”.

Вчера на извънредна сесия на Съвета, във връзка с предложение на кмета за приемане на ПИРО, Станчев подписа декларация.

В свое изявление той казва:

Аз трябваше да бъда мост, чрез който да се обедини лявото пространство, но се оказа, че съм част от един лишен от съдържание проект, който няма ясна политика и цели.​ Със смяната на ръководството на БСП обединение не беше възможно и резултатите не закъсняха. Тотален крах на последните избори, липса на каквато и да е визия за бъдеще. Умишлено се работи за отлив на верни партийни членове и симпатизанти. Оставам независим общински съветник, но лявата идея ще бъде приоритет за работата ми в Общински съвет.

 

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

И Брежани с нов кмет

Новият кмет на село Брежани е Петьо Борисов, който спечели още на първи тур частичните избори …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com