Високо напрежение на извънредната сесия на ОбС-Благоевград. Група съветници вкараха отново за гласуване предложението за заема за парк „Бачиново“

Извънредната сесия на местния парламент в Благоевград започна  с високо напрежение, след като стана ясно, че група съветници е вкарала отново за гласуване като точка от днешния дневен ред предложението за теглене на многомилионен заем за нов аквапарк и обновяване на „Бачиново“.

Съветникът Красимир Роячки на няколко пъти предложи точката да бъде оставена за гласуване на редовната сесия на ОбС-Благоевград, която е след няколко седмици, но предложението му бе отхвърлено.

По искане на БСП бе дадена няколко минутна почивка, след което сесията на местния парламент продължи.

Припомняме, че през май месец имаше недоволство и протест в Благоевград, заради намерението на общината да изтегли заем от 17 млн. лв. за обновяването на местния парк „Бачиново“. Предложението бе на кмета на града Илко Стоянов и в крайна сметка беше отхвърлено.

След гласуването, 24 съветници подкрепиха заема за 17 милиона, а 12 бяха против.

 

 

 

Източник: struma.bg

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Областният управител Николай Шушков: „Областна администрация – Благоевград е готова за изборите“

Информация за изпълнението на задълженията на Областна администрация – Благоевград по организационно-техническата подготовка на изборите, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.