Известната протестърка Люси Манова с емоционална подкрепа към Стефан Делиов

В социалните мрежи излезе лично и емоционално обръщение на Люси Манова, в което изразява подкрепа към кандидатът за кмет Стефан Делиов. Тя е един от най-изявените протестъри срещу статуквото и е известна в обществото като винаги заемаща крайна позиция и защитаваща мнението си като гражданин.

“Битката която предстои за нашия град, е обща. Но и всеки от нас трябва да избере своите малки битки!
Може би не съм подходящия човек, който да дава насоки. Чувала съм какво ли не от тези, които не одобряват поведението ми в публичното пространство. Била съм платена… Била съм човек на тоя, на оня… Наричали са ме комунистка и капиталистка почти едновременно.
Истината е, че съм просто независим човек, който не спира да говори своите истини, с надеждата да го чуят. Поне малко.

През годините направихме това, което ни позволяват собствените сили. Ние, които не спряхме да се борим през последните 11 години. Битка с бедността, несправедливостта, с беззаконието и управлението!

Повече от десет години пишехме и крещяхме за нещата от живота докато много мълчаха.
Зад гърба си имаме множество инициативи в помощ на хората, много благотворителни каузи, протести, спорове с институции…

Да, не сме преобърнали света. И сигурно можехме да направим още много, но мисля, че направихме достатъчно, за да имам основанието да изискам по нещо от всички вас, които ме четете.

Хора, остава още малко време до избори, чиято стойност за нас се доближава до онези в края на миналия век. Тогава се опитвахме да преборим чудовище, душило държавата и града ни десетилетия. За съжаление се оказва, че не сме успели. Последните 11 години всичко е превзето от наследниците на онзи тоталитарен режим. Разрухата е пълна, но пропагандата се опитва не само да я прикрие, но и да ни накара да ръкопляскаме и благодарим на управляващите ни престъпници.

Този път нямаме право на пропуск. Нямаме оправдание за апатия, липса на мотивация, загубена надежда и отчаяние. Залогът не сме ние. Залогът е града ни! Залогът е нашия живот! Залогът са всички онези хлапета у дома, които ни гледат в очите с безрезервно доверие, защото вярват, че взимаме правилните решения вместо тях.

Има за кого да гласуваме. Има личности, чиито ръце не са оцапани в миризливата кафява течност, която ни дави. Няма да ви карам да гласувате с бюлетината с номер 4, която аз съм избрала. Това си е мой избор. А вие потърсете и изберете сами своята бюлетина, не робувайте на стадни влечения. И най-вече – моля ви, не се съобразявайте с мен.

Защото аз няма да гласувам заради вас.
Ще гласувам заради моите деца!”, емоционално заяви тя.

Вчера беше и откриването на предизборната кампанията за кандидат за кмет на Стефан Делиов. Той благодари на присъстващите и заяви: “Много от вас ме питаха защо предприемам тази битка, защо правя нещо, срещу което винаги съм бил? Реших да направя това, защото ми писна да гледам улиците в окаяно състояние, с дупки и кръпки, писна ми да гледам бездействието на общината”.

Делиов допълни, че той не дава обещание за нищо, а си поставя цели и неговото обещание е това – да изпълни целите си.

 

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Детските градини в Благоевград преминават на делегирани бюджети

По предложение на кмета Методи Байкушев в Общинските детски градини и Центъра за личностно и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com