Бивш зам.-кмет съди ексмета Румен Томов за незаконно уволнение

Василиса Павлова, бивш заместник-кмет по хуманитарните дейности на Община Благоевград ще съди отстранения кмет Румен Томов заради незаконното си уволнение. След депозирането на иск в Районен съд е образувано дело.

Мотивите за иска са, че при освобождаването не е спазен кодексът на труда, по който е направено назначението, а в заповедта за прекратяване на трудовите отношения без предизвестие не е посочена никаква причина, пише в-к Струма.

Припомняме, че Василиса Павлова бе зам.-кмет от квотата на “Демократична България”. Тя беше и кандидат за народен представител от същата политическа сила, но за нейна изненада след като се върна от отпуска на 5 април бе отстранена от поста си като заместник-кмет по хуманитарните дейности. Липсваха индикации за конфликти или неразбирателства с Румен Томов и поради тази причина отстраняването на г-жа Павлова бе изненада за голяма част от хората в града.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Детските градини в Благоевград преминават на делегирани бюджети

По предложение на кмета Методи Байкушев в Общинските детски градини и Центъра за личностно и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com