Без изненади – Янчева от БСП спечели конкурса за шеф на Инспекцията по труда в Благоевград

Общинската съветничка от БСП в Благоевград Гергана Бечванова-Янчева спечели конкурса за директор на Инспекцията по труда в Благоевград, информира в. „Струма“. Тя получи окончателен резултат от 40,15 т. на теста и интервюто, и като единствен кандидат, подал документи за шефския стол, бе класирана на първо място.

Размерът на основната месечна заплата, определена за длъжността шеф на Инспекцията по труда, е от 2000 до 2300 лева. При определяне на индивидуалния размер на основната заплата на Янчева обаче ще се отчетат високото ниво на заеманата длъжност и изискванията за нейното заемане, квалификацията и професионалният й опит.

Очаква се до няколко дни съветничката да получи назначението и да влезе в кабинета на отстранената миналия месец Славянка Симитчийска, защото за заемане на държавен пост се попълват десетина декларации – например за конфликт на интереси, уведомления и др. документи.

Всъщност точно по отношение конфликта на интереси Г. Янчева още не е изчистила спора си с КПКОНПИ, която точно преди 1 г. установи такъв конфликт при нея и колегата й в ОбС Красимир Роячки заради гласуване като общински съветници, с което облагодетелствали свои роднини. През декември 2021 г. Янчева, която е адвокат, спечели делото срещу Антикорупционната комисия в Административен съд – Благоевград, но на 30 май тази година казусът влиза във ВАС, откъдето се очаква окончателно съдебно решение.

 

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Децата на Благоевград със спортен празник по повод Деня на детето

Малчуганите от детските градини на територията на община Благоевград ще участват в спортния празник „Здрави …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.