Горещи новини

Андон Тодоров: Незабавно започвам изграждането на изцяло покрит футболен терен за децата в Благоевград! Това ще позволи провеждането на национални и международни футболни турнири. Баскетбола, волейбола и хандбала са също приоритет за мен!

Спортът остава сред основните приоритети за независимия кандидат за кмет на Благоевград Андон Тодоров. Той е загрижен и за най-малките футболисти от детските школи в община Благоевград.

Над 700 деца тренират активно футбол в детските школи. Печелят национални и международни отличия, но през зимата липсват елементарни условия за провеждане на тренировки и са принудени да играят в зали непригодни за този спорт.

“Затова предвиждам изграждането в Благоевград на изцяло покрит футболен терен с изкуствена трева (балон или друга конструкция), според стандартите на УЕФА и БФС”, което ще позволи провеждането на национални и международни футболни турнири“, коментира Андон Тодоров.

Той е направил справка и установил, че от Перник до Гърция няма подобно съоръжение. Така ще бъде сбъдната мечтата на хиляди деца от Благоевград да тренират на покрит футболен терен.

В програмата на Андон Тодоров за спорта е заложено организирането и провеждането на национални международни спортни събития.

Едно от тях е Благоевград да бъде домакин на квалификация за Европейско първенство по бейзбол – 2021 като финансовата помощ да бъде от община Благоевград за провеждането на квалификацията.

Той настоява за прекратяване на порончните практики на поставяне в нервностойно положение на спортните клубове, неправителствените организации, учебните заведения, различните целевигрупи, масовия спорт, хората с увреждания при планирането, финансирането, подпомагането и реализирането на техните дейности и достъпността им до спртната инфраструктура.

В програмата му е заложено и ФК Пирин да излезе на челните места в професионалната лига, където винаги му е било мястото, както и съдействие за безвъзмездно ползване на базите, възраждане на забравени спортове като баскетбол, волейбол, хандбал и др.

Независимият кандидат за кмет предвижда изграждане на спортни площадки за различните видове спорт, съдействие на спортните клубове за разработване и изпълнение на проекти за обогатяване на дейността им и подпомагане на работата с деца, както и осъществяване от общинската администрация на ефективен контрол върху условията на безопасност, на които трябва да отговарят съоръженията за детски и спортни площадки.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

И Брежани с нов кмет

Новият кмет на село Брежани е Петьо Борисов, който спечели още на първи тур частичните избори …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com