Горещи новини

XXIII Национален ученически празник “За хляба наш…“ ще се проведе в Благоевград

Стотици деца от цялата страна ще участват в 23-ото издание на Националния ученически празник “За хляба наш…“, който ще се проведе в края на месец април в Благоевград. Организатори са Община Благоевград, Министерството на образованието и науката, Националният дворец на децата, Регионалното управление на образованието – Благоевград и Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Празникът, посветен на Деня на Земята се финансира от Община Благоевград. По традиция се провежда в продължение на два дни, на пл. ”Народни будители”. Тази година за първи път в конкурса е включен нов раздел – „Дигитална рисунка”.

Стотици творби на деца от 15 области от страната са получени за участие в конкурса в различните раздели. В конкурс „Рисунка” творбите са 230, в конкурс „Дигитална рисунка” – 55, конкурс „Приложно изкуство” – 46, в конкурс „Макети” – 35, в конкурс „Научна разработка” – 7, в конкурс „Есе” – 28, конкурс „Разказ” – 30, в конкурс „Рецептите на баба” са над 250, а в конкурс „Сценично представяне на ритуали, драматизации, песни, танци, свързани с хляба” – 30 проекта ще бъдат представени на сцената на „За хляба наш…“.
В комисиите, които ще оценяват участниците тази година са включени специалисти хореографи, сценаристи, музиканти. Всички участници ще получат грамота за участие, а всички отличени участници – специално изработен плакет. Поради големия интерес в конкурса „Рецептите на баба”, по идея на организаторите тази година ще бъде издадена брошура с подбрани рецепти от цялата страна.
В празника „За хляба наш…“ тази година ще има и атрактивно шоу-състезание ”Кулинарна работилница”, открит урок и демонстрации на тема „Хлебни орнаменти използвани в хлебопроизводството”, а Фолклорната група „Логодажки баби” ще замесят хляб със стогодишен квас.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Прокуратурата проверява договора на Лена Бориславова с ББР

Прокуратурата проверява договора на Българската банка за развитие (ББР) с началничката на кабинета на премиера …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.