Благоевградската общественост почете паметта на Гоце Делчев

По повод навършването на 118 години от смъртта на един от най-значимите български революционери, водач и идеолог на Българските македоно-одрински революционни комитети, се състоя възпоменателно шествие от Съдебната палата до площад „Македония“, с участието на Регионален клуб „Традиция“.

На площад „Македония“ се проведен ритуал с участието на военнослужещи от Военно формирование 26400, Представителен духов оркестър на Сухопътните войски и Регионален клуб „Традиция“.

В знак на почит и признателност към паметта на революционера, венци и цветя на паметника на Гоце Делчев положиха, ВрИД кмет на община Благоевград Ясен Попвасилев, заместник-кметовете инж. Венелин Трошанов и Пролет Трифонова, Иван Стоянов, заместник областен управител на област Благоевград, полковник Митко Балтов, командир на Военно формирование 26400, инж. Румен Томов, народни представители, представители на политически партии, представители на културни институти и институции, граждани и гости на събитието.
На 5 май, от 20.00 ч. на площад „Георги Измирлиев“ по случай Деня на храбростта и Празник на Българската армия, 6 май, ще се проведе Тържествена проверка заря с участието на военнослужещи от Военно формирование 26400 и Представителен духов оркестър на Сухопътните войски.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com