Благоевградската общественост почете паметта на Гоце Делчев

По повод навършването на 118 години от смъртта на един от най-значимите български революционери, водач и идеолог на Българските македоно-одрински революционни комитети, се състоя възпоменателно шествие от Съдебната палата до площад „Македония“, с участието на Регионален клуб „Традиция“.

На площад „Македония“ се проведен ритуал с участието на военнослужещи от Военно формирование 26400, Представителен духов оркестър на Сухопътните войски и Регионален клуб „Традиция“.

В знак на почит и признателност към паметта на революционера, венци и цветя на паметника на Гоце Делчев положиха, ВрИД кмет на община Благоевград Ясен Попвасилев, заместник-кметовете инж. Венелин Трошанов и Пролет Трифонова, Иван Стоянов, заместник областен управител на област Благоевград, полковник Митко Балтов, командир на Военно формирование 26400, инж. Румен Томов, народни представители, представители на политически партии, представители на културни институти и институции, граждани и гости на събитието.
На 5 май, от 20.00 ч. на площад „Георги Измирлиев“ по случай Деня на храбростта и Празник на Българската армия, 6 май, ще се проведе Тържествена проверка заря с участието на военнослужещи от Военно формирование 26400 и Представителен духов оркестър на Сухопътните войски.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Времето днес – 28 септември

Днес преди обяд ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове в равнинната част от страната …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.