Михаела Михайлова - Вечерен, сватбен и абитуриентски грим

13 фирми с наводнени обекти в Благоевград на работна среща с отговорните институции

След сигнал до областния управител от 13 фирми с наводнени обекти на бул. „Васил Левски“ в Благоевград, след обилните валежи на 08.06.2022 г.,  бе организирана съвместна работна среща между тях и отговорните институции в града.

На срещата присъстваха ръководството на Областна администрация Благоевград, управителят на ВиК – Благоевград – Валери Миков, директорът на Дирекция „Планиране на инвестиционната дейност и строителство“ в Община Благоевград – инж. Любомир Треновски, представители на РИОСВ – Благоевград, БДЗБР – Благоевград, както и представители на потърпевшите фирми.

В следствие на пороя на 8 юни, канализационната система не успява да поеме големия приток, което е довело до връщане на отпадъчните води, избиване на канализационните шахти и нахлуване на вода в помещенията на фирмите, подали сигнала. Това води до големи материални щети за собствениците, които отправиха искане да бъдат предприети спешни действия за разрешаване на дългогодишния проблем, свързан с канализационната мрежа в имота.
Управителят на ВиК – Валери Миков обясни, че съвместно с Община Благоевград се изготвя ново инвестиционно проектиране на проблемните улици в града, и по-специално на бул. „Васил Левски“, за да се подменят водопроводът и канализацията. Инж. Треновски обясни, че е сформирана експертна група, която извършва и проверка.
След анализи и различни предложения, страните се договориха за временно решение, с което да се отпуши съществуващ канализационен колектор за отвеждане на дъждовните води.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Ку-ку бенд пристигат в Благоевград за голям концерт на 18 септември

Благоевград е включен в турнето „Ние сме Ку-ку бенд“. На 18 септември от 20.00 часа …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.