Горещи новини

10 отбора участват в проект „Красива природа“ в гр. Петрич

Изпълнението на проекта включва пребоядисване на стената от бетон, която е до пътя, водещ към Младежки дом – Петрич. Идеята е на ЦЛРП Общински детски комплекс – Петрич, а в реализацията се включват ученици от осем училища, отбор на организаторите и на Младежи ГЕРБ, съобщиха от община Петрич.
Задачата пред всеки отбор е върху предварително разчертано място на стената да направи основа в цветовете на националното знаме и на точно определена площ по предварителни шаблони да бъде патрона на училището – I ОУ „Кочо Мавродиев“, III ОУ „Гоце Делчев“, IV ОУ „Христо Смирненски“, СУ „Антон Попов“, ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, с. Първомай, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Рупите, ПГ „Пейо Яворов“ и ПГИТ „Проф. д-р Асен Златаров“. Патрон тази година на проекта „Красива природа“ е кметът на общината Димитър Бръчков, който днес се срещна и поздрави участниците в инициативата.
„Горд съм от избора на композицията, върху която се работи – рисуване на патроните на училищата и националното знаме, горд съм, че отново намираме най-естественият повод да възпитаваме родолюбие. Знам, че ще се поздравим с добър резултат“, каза кметът Димитър Бръчков.
Община Петрич извърши необходимото, за да е възможно боядисването на стената със специална боя, устойчива на атмосферни влияния. Почистена от растителност и грундирана предварително беше цялата площ. През следващите дни до петък ще бъде създавана и временна организация на движение по пътя за Младежкия дом в часовете, когато учениците работят, за да се гарантира тяхната безопасност.
Община Петрич благодари на всички ученици, учители и ръководители за включването в проекта „Красива природа“!

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Младите у нас отказват да работят за по-малко от 4 300 лв

Младите хора отказват да работят за по-ниска заплата от 4300 лв, показва проучване на Bulgaria …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com