Чисто нов и незаконен мръсен канал в “Предел” махала

Жители на „Предел“ махала в Благоевград събраха пари и сами си изградиха мръсен канал. Причината е, че от години чакат такъв да бъде направен от общината и ВиК, но до момента това така и не е се случило.

След като от над 20 години семействата чакат съдействие от институциите за изграждане на мръсен канал, преди месец те решили сами да се справят с проблема. Мръсният канал е прокопан само за седмица.

Каналът, изграден от хората, може да се окаже незаконен. От ВиК дружеството и общината в Благоевград нямат никаква информация за него.

За да се изгради част от една такава инфраструктура, говорим такъв обект, подлежи на разрешителен режим. Необходимо е първо да бъде изготвен проект, първо да има по-скоро изходни данни, изработен проект, след това този проект да бъде съгласуван с ВиК, с общината. В дружеството не е постъпвало такова искане за съгласуване или одобрение, каза Росица Димитрова, управител на ВиК-Благоевград пред БНТ.

Имотите на улица „Липа“ са вкарани в регулация, но от общината обясниха, че за да се направи законна канализация и да се асфалтира улицата, първо трябва да бъдат отчуждени частите от имотите, влизащи в проекта за улицата.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com