Фотоизложба разкрива делника и празника на симитличани

В изложбената зала на Народно читалище „Св. Климент Охридски – 1922“ в град Симитли бе открита фотоизложба, представяща моменти от живота на хората в общината.

 

Водещ на събитието бе Елисавета Георгиева, която приветства гостите, представяйки им основната идея на изложбата и проекта, в рамките на който е създадена.

 

Официалното откриване уважиха зам.-кметът Евгения Георгиева, представители на общинска администрация, неправителствени организации и граждани.

 

В експозицията са включени 50 снимки, отразяващи бита и културата на жителите на град Симитли и малките населени места.

 

Изложбата „разказва“ за делника и празника на населението, за традициите и обичаите, за спорта и културата, за всичко онова, което сплотява различните етноси и култури, живеещи на територията на община Симитли.

 

Фотоизложбата е организирана от Община Симитли, бенефициент по проект „Прилагане на социално-икономически и образователни мерки за интеграция на уязвими групи в община Симитли“, Договор за БФП с №BGBG05M9OP001-2.018-0010-C02 по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси “ 2014-2020.

 

Проектът е съобразен с основната визия в политиката на община Симитли – за подобряване на жизнената среда и повишаване европейското самочувствие на гражданите.

Прочетете и

Децата на Симитли пресъздадоха народните обичаи на Мечкинден

Децата от Детска градина „Радост“, група „Звездички“ на филиал „Ян Бибиян“ с г-жа Кристина Стоилкова …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *