Горещи новини

Финализиране на оценката за изграждане на новия ГКПП Струмяни – Берово 

Посещение на мястото за изграждане на новия ГКПП Струмяни – Берово направиха областният управител Мария Димова – като основен бенефициент, Оценителната комисия от двете страни партньори – Р България и Р Северна Македония, както и партньорите от Централно митническо  управление на Р Северна Македония. При посещението бе установено фактическото състояние на граничната инфраструктура.

Работата на комисията приключва следващата седмица, а до края на месец октомври ще бъде подписан договорът за финансиране на проекта.

Основната цел на проекта е да подобри свързаността в региона и да стимулира икономическия растеж чрез улесняване на трафика на хора и стоки, укрепване на комуникационните връзки и улесняване достъпа до основната TEN-T мрежа, включително връзката с транспортни коридори IV и VIII. 

„Днешното посещение на място е и възможност да подчертаем важната роля на нашето сътрудничество и съвместни усилия в посока създаване на по-добро бъдеще и нови възможности за нашия регион.“, отбеляза областният управител Мария Димова.

За изграждането на новия ГКПП има споразумение между двете държави от 1999-та година, а обявяването  му за национален обект улеснява процедурите, които са свързани със Закона за устройство на територията, одобряване на подробни устройствени планове, отчуждаване и други.

 

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Жълт код за гръмотевични бури в Югозапада

Днес над западната половина от страната отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Краткотрайни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com