Учителят от Разлог Н. Фарфаров спаси живота на блъснато дете

Родители изказаха своята голяма благодарност към г-н Н. Фарфаров, учител по физическо възпитание и спорт от РПГ „ Н. Стойчев“, който е проявил загриженост и отговорност в случайно възникнала ситуация, застрашила здравето и живота на техния син. Г-н Фарфаров станал свидетел на злополуката, при която 5-годишното момченце било блъснато от лек автомобил и благодарение на бързата му реакция успява да спаси живота на детето.
„Не съм пряк свидетел на удара с колата. Чух изплашените виковете на бабата, която стоеше до момчето. Аз инстинктивно отидох да окажа първа помощ, защото ударът бил сериозен, вследствие на което детенцето си беше глътнало езика. Трябваше да се действа импулсивно и бързо. Мисля, че изпълних гражданския си и човешки дълг“, сподели г-н Фарфаров. Служители от МВР Разлог също изказаха благодарност към учителя за неговото съдействие и оказаната помощ .
Г-жа Пенева, директор на РПГ „ Н. Стойчев“, сподели,че е горда от постъпката на г-н Фарфаров. „Трябва да имаш голямо сърце и душа, за да помогнеш на изпаднал в беда независимо дали на възрастен човек, или на дете. Горда съм да имам в екипа си хора с такива големи сърца“.
Добротата и състраданието са качества, които не се възпитават у човека. Те идват отвътре. Добрите хора помагат в беда. Добротата е най- хубавото качество на човека, затова щеше да е прекрасно, ако всеки я притежава.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Добра новина! По искане на кмета Илко Стоянов, Министерски съвет отпусна близо 200 хил. лева за възстановяване на опожарения блок в кв. „Струмско“

По настояване на кмета на Благоевград Илко Стоянов, Министерски съвет отпусна 198 600 лева, които …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.