Горещи новини

Учение за реакция при пожар ще се проведе в Благоевград

Тактико-специално учение за проверка на готовността на реакция при възникване на пожари ще се проведе в сградата на Община Благоевград.

Мероприятието e предвидено за 27 юни (вторник) от 12.00 часа в общинска администрация. По време на учението ще бъде симулирана реална кризисна ситуация – евакуиране на хора, оказване на медицинска помощ на пострадали при пожар, обезопасяване на района предвид потенциално възникване на взрив и т.н.
За целта освен служителите в Общината от сградата ще бъдат изведени всички посетители.
В учението ще вземат участие съставните части на Единната спасителна система – Община Благоевград, ОД МВР, РС „Пожарна безопасност и защита на населението“, Център за спешна медицинска помощ, ДФ „Георги Измирлиев – Македончето“.
Идеята на мероприятието е усъвършенстване на организацията и управлението на съставните части на ЕСС при възникнал пожар, както и обучение на личния състав на правилно поведение и реакции при огнено бедствие.
Очаква се учението да продължи около един час, в рамките на който ще бъде преустановено и предлагането на административни услуги.
Ще бъдат отворени всички изходи, включително аварийните, а асансьорите ще бъдат спрени, съгласно изискванията за сигурност.
Община Благоевград апелира жителите да проявят разбиране и да запазят спокойствие по време на разиграване на конкретната ситуация!

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Младите у нас отказват да работят за по-малко от 4 300 лв

Младите хора отказват да работят за по-ниска заплата от 4300 лв, показва проучване на Bulgaria …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com