Горещи новини

Умишлено се пали в ромските квартали на Петрич

Община Петрич внася сигнал с конкретни имена във връзка с палежите

Кампанийното палене на гуми се измени в умишлени масови палежи на стари и непотребни вещи край ромските квартали на Петрич – основно пластмаса и битови отпадъци. За да има черен пушек, се добавят и малко гуми. Избират се труднодостъпни площи и се пали едновременно на няколко места. Поредица проверки на общинската охрана в този район след палежите показват, че реално няма никакви метални остатъци, които да се продават после.

Обикновено в периметъра на запалените боклуци не се намират никакви хора. При пореден разговор днес на кмета Димитър Бръчков с началника на РС ПБЗН – Петрич гл. инсп. Стоян Тилев е потвърдено – палежите са умишлени. Община Петрич внася сигнал до РУ „Полиция“ с посочени конкретни имена на хора, забелязани в близост до палежите и заснети от камери на намиращите се в съседство обекти – минути преди огъня, когато същите лица се движат в района на палежите.

Изненадата идва от факта, че става въпрос не само за жители на ромските квартали. Съдействие, не във всички случаи, оказват и част от жителите на ромските квартали, които подават сигнали. През последните две години се конфискуваха стотици гуми, открити от общинската охрана в терените, близо до ромските квартали. Палежите там създават напрежение, което е обяснимо, защото потърпевшите от това безумие жители на Петрич са хиляди. Въздухът се замърсява. Разходите на институциите – Община Петрич и РС ПБЗН са също огромни.

Община Петрич апелира към гражданите да не се притесняват да назовават, ако имат информация за лица, които палят, и да свидетелстват после пред органите на реда, за да може виновните да понесат отговорност!

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Жълт код за гръмотевични бури в Югозапада

Днес над западната половина от страната отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Краткотрайни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com