Улиците в Симитли ще бъдат с нов облик

Бенковски” и „Цар Симеон“ в гр. Симитли и реконструкция, обновяване и благоустрояване на сцена, част от площад в с. Брежани.

Предстои да се подпише и третият договор  № BG06RDNP001-19.396-0005-C01 за реконструкция на ул.”Прилеп”, ул. “Иван Вазов” в гр. Симитли и ул. “Маличка” в с. Крупник– подготвителни работи, реконструкция на уличните платна и тротоари, полагане на пътна маркировка.

Необходимостта да бъдат допълнително договорирани условията на безвъзмездната помощ по двата проекта бе продиктувана от факта, че в резултат на проведени пазарни консултации на основание чл.21, ал.1 и във връзка с чл.44, ал.1 от Закона за обществени поръчки, с предмет „Изпълнение на строително-монтажни работи (СМР),  прогнозната стойност, която е необходима за да бъде обявена обществена поръчка за изпълнение на строително-монтажни работи по проекта е значително по-висока от одобрената субсидия по проектите. Разликата между одобрената стойност на проектите и стойността от  пазарните консултации ще бъде дофинансирана от общинския бюджет, като за целта преди дни Общински съвет – Симитли на свое заседание гласува и реши да бъде осигурено финансиране за целите на успешното изпълнение на инфраструктурните проекти.

Средствата на безвъзмездната помощ по проектите възлиза на 800 хил. лева като Общински съвет – Симитли одобри 80 хил. лева съфинансиране.

Основният резултат от изпълнението на проекта ще бъде реконструирани улици с изградени нови тротоари, пътна настилка и маркировка и обновена и благоустроена сцена в с. Брежани.

Проектите са със срок на изпълнение 24 месеца всеки и до няколко дни предстои Община Симитли да съгласува документи с Управляващия орган и да проведе обществена поръчка съгласно разпоредбите на ЗОП.

 

Снимка: БНР 

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com