Техника на Община Петрич събра поредно голямо количество гуми

417 гуми бяха събрани и натоварени, след като са били изхвърлени на непозволени места на територията на община Петрич.

Служители на Общината са намерили непотребните гуми при рутинни проверки в райони, използвани често за тази цел, както и след сигнали на добросъвестни граждани. Събраното количество излезли от употреба гуми ще бъде извозено до специализиран обект за предварително третиране, рециклиране, оползотворяване и/или обезвреждане. Хиляди са предадените от Община Петрич вече стари гуми за последната година, събирани от терени в различни райони около града и много от селата.

Това означава, че някои хора продължават да изхвърлят непотребните гуми на произволни места без да си дават сметка, че те се събират от други и използват за минимално количество остатъчна от горенето тел, нанасяйки по този начин огромни екологични щети. Всеки, извършвал подобно действие, следва да потърси вина за напрежението, черните пушеци и мръсния въздух също и в себе си.

Усилията на местната власт ще продължават да бъдат насочени към свеждане до минимум на предпоставките за безумните палежи край ромските квартали, независимо че при последните такива беше открито минимално количество запалени гуми – основно пламъците бяха от битови отпадъци и пластмаса.

Община Петрич призовава гражданите да подават информация, ако забележат изхвърляне и струпване на гуми втора употреба – гумите ще бъдат събрани и предотвратено горенето, отговорност ще понесат и тези, които ги изхвърлят. Ще продължат проверките и на звено „Общинска охрана“ на рисковите места, а всеки дръзнал да пали и задържан на място, ще носи отговорност.

Проверяват се редовно пунктовете за продажба и смяна на гуми, както и пунктовете за вторични суровини за спазване на задълженията им по Закона за управление на отпадъците. Да бъдем бдителни и колективно да спрем палежите, които замърсяват околната среда!

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com