Горещи новини

С тържествена церемония изпратиха зрелостниците от Професионалната гимназия по икономика

С тържествена церемония бяха изпратени зрелостниците от Професионалната гимназия по икономика “Иван Илиев” Благоевград в последния им ден в училище.

Директорът на ПГИ „Иван Илиев“ Ася Мирчева Бояджиева – Пенкова поздрави зрелостниците, родителите и учителите с празничния ден. Пожела на абитуриентите да имат смели мечти и увереност, че ще ги постигнат, защото са получили добра професионална и общообразователна подготовка от своите учители и са развили комплекс от социални умения за толерантност, уважение на мнението и личността на другите, усетили са силата на работа в екип, удовлетворението да твориш добро – необходими за професионално и личностно израстване.

„Правете нещата в живота си с любов, защото любовта създава доброто в живота ни и ни прави щастливи. Със сърца, изпълнени с любов, персоналът на ПГИ ви пожелава бъдещи успехи. И не забравяйте: те ще бъдат толкова големи, колкото решите, че искате да постигнете.Бъдете активни граждани на Република България, защото вие сте нашето бъдеще и България има нужда от вас.“, завърши поздрава си към зрелостниците Ася Мирчева Бояджиева – Пенкова.

Поздрави поднесе от името на оставащите в училището учениците Гергана Пендуркова от XI Б клас: „Изминали са дванадесет години – труд и усърдие, сълзи на отчаяние и усмивки от радост, изпитания на волята, на ума, на характера. Този дълъг път на вашето съзряване сте изминали не сами, а винаги подкрепяни, напътствани, вдъхновявани от своите учители. Ако сега имате вярата, че сте успели – дължите го на тях, ако имате самочувствието, че сте силни и непоколебими – дължите го на тях, ако сте открити, честни и правите добро – дължите го на тях!“, обърна се към абитуриентите Гергана Пендуркова.

Зрелостниците от своя страна изразиха своята благодарност чрез думите на Румяна Котевска от XII А клас: „Искаме да Ви благодарим за усилията, които положихте през тези 5 години заедно. Вие бяхте нашето семейство, вие ни давахте съвети, вие ни научихте да бъдем по-добри хора. Благодарим Ви, че въпреки епидемиологичната обстановка, дадохте всичко от себе си, за да ни предадете знанията, необходими за успешното завършване на средното ни образование.“, каза тя.

Източник и снимки: pgiblg.com

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Жълт код за гръмотевични бури в Югозапада

Днес над западната половина от страната отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Краткотрайни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com