Съвременни машини ще мият, метат и дезинфекцират в община Петрич

Поредната инвестиция в поддържането на чистотата в общината е направена с цел максимално обхващане като периметър на уличната мрежа и обществените места – миене и метене.

За целта са доставени три съвременни специализирани машини. Две от тях са за метене на улиците (рециклирани), едната е за миене (нова). Двете мотометачни машини са компактни и ще могат да влизат в по-малките улици и там, където има паркирани автомобили. Те са оборудвани с бункер за отпадъци, имат вградена водна система за оросяване при метене срещу запрашване, четки, система за събиране на отпадъци и маркуч за ръчно засмукване на листа и отпадъци.

Новият специализиран автомобил с цистерна за миене на улици и обществени площи е оборудван и с дюзи за дезинфекция. Обемът на резервоара за вода е 8 000 литра, има възможност за пълнене на резервоара чрез водна помпа от дълбочина 3 метра, разполага с 3 броя струйници за дезинфекция. Доставените специализирани автомобили за поддържане на чистотата на населените места, дезинфекция на територии за обществено ползване се финансират с част от натрупаните средства от отчисленията за обезвреждане на отпадъци по чл.20, Наредба №7 от 19.12.2013 г. за реда и начина за изчисляване и определяне размера на обезпеченията и отчисленията, изисквани при депониране на отпадъци.

С машините за метене и миене на улиците ще се почистват териториите за обществено ползване в гр. Петрич и поетапно ще бъдат включени за почистване и местата за обществено ползване в по-големите населени места на територията на общината.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com