След три години Десислава Иванчева на свобода срещу парична гаранция. Открива дарителска сметка

След три години бившата кметица на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева излиза на свобода срещу гаранция от 10 000 лева. Днес Върховният касационен съд (ВКС) измени мярката й за неотклонение, която беше „домашен арест“. Мотивът на върховните магистрати е, че тя е бременна.

За днес във ВКС беше насрочено заседание по делото за подкуп срещу нея, бившата й заместничка Биляна Петрова и екскмета на „Младост“ Петко Дюлгеров, които бяха осъдени за подкуп. Делото обаче беше отложено, тъй като от ВСС е изискана справка за дисциплинарната преписка срещу шефа на апелативния спецсъд Георги Ушев, който бе съдия на втора инстанция.

Иванчева е забременяла ин витро и споделя, че няма средствата за поставената гаранция.

„Аз нямам никакви пари, поради факта, че не мога да работя от три години. Майка ми ме издържа с пенсията си.“, пише тя в профила си.

„Започваме дарителска кампания, трябва да върна тези пари на адвокат Белянова, тъй като на нея са и много нужни, тя си е продала апартамента, за да има с какво да води съдебни битки, защото и тя е жертва на мафията и съдебната ни система“, написа още тя.

 

 

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Дете полетя от 5-ия етаж в Дупница

14-годишно момиче полетя от тераса в дупнишкия кв. „Развесена върба“. Според свидетели на тежкия инцидент, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.