Горещи новини

Светият синод избира тримата кандидати за патриарх кандидати за патриарх?

Светият синод на Българската православна църква посочва тримата митрополити, между които да бъде избран бъдещият патриарх.

Деветима са владиците, които отговарят на изискванията. А 14 са митрополитите в синода, които ще гласуват. Тримата избраници трябва да имат по две трети от гласовете на митрополитите, за да стигнат до гласуването на 30 юни.

„Ще бъдат определени девет митрополити, които са избираеми и отговарящи на изискванията на устава на Българската православна църква, кандидати за българския патриарх. Именно това е да им ат 50-годишна възраст, 5-годишно митрополитско служение и правилно православно мислене и примерен живот. С тайно гласоподаване тези трима митрополити, които имат мнозинство от 2/3 от 14 митрополити, ще бъдат представени на патриаршески избирателен събор следващата седмица“, каза митрополит Киприан, председател на комитета за патриаршески събор.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Жълт код за гръмотевични бури в Югозапада

Днес над западната половина от страната отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Краткотрайни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com