“Света Петка” ще посрещне миряните с курбан по случай празника си

Миряни от цяла България ще се съберат на 14-и октомври, четвъртък, в Рупите, за да почетат 24-ата годишнина от освещаването на храма „Света Петка“, построен от пророчицата Ванга.

Църквата „Света Петка Българска“, построена само с дарения на миряни и осветена приживе на Ванга, на 14 октомври 1994 година посреща хиляди миряни през годините. Тя е част от храмовия комплекс „Рупите“, където пророчицата живя в малка къщичка  последните 30-на години от живота си.

Празничният ден ще започне с тържествена света литургия. Вярващите ще запалят свещ и ще присъстват на богослужението. Празничният ден ще продължи с полагане на цветя пред паметта на  Ванга и раздаване на курбан за здраве.

“До момента са ни дарили 7 агнета за курбана. Те са не само от вярващи от Петричко, а и от София, Русе, Симитли, Котел. Ванга на този ден винаги е раздавала безплатно храна на хората. Затова нашият курбан също е безплатен. Той обаче не се раздава, за да се носи вкъщи, а да се се хапне тук, в манастирския комплекс. Осигурили сме необходимите съдове, които ще раздадем на миряните”, каза  управителят Серафим Иванов.

 

Източник: ilindenpres. bg

Снимката е собственост на Strumapress

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com