Горещи новини

Санкции за служители от община Сандански за неизпълнени нареждания по случая с хотела на общински съветник

Както Ви обещахме, продължаваме да следим темата за “Хотел Ангелов” в Сандански. В предходен материал ви запознахме с отказ за проверка от страна на управителя на ЕТ „Блага Крумова“ – г-жа Крумова и нейният съпруг Антон Цанев.

Получихме редица сигнали, че хотелът работи незаконно, а от общината в Сандански не успяват да издадат документ дали сградата е хотел или такава с жилищно предназначение.

Екипът ни се сдоби с писмо от ДНСК от дата 12 август 2021 г., адресирано към кмета на Община Сандански, РДНСК – Благоевград и управителя на “Златна Луна” ООД като автор на сигнала.

В писмото се казва, че в ДНСК не са представени данни за предприети последващи дейности относно извършено преустройство в изпълнение на нареденото от ДНСК, а също така и съобразно хода на образуваното съдебно производство с предмет разрешение за строеж 70/19.06.2020 г. на община Сандански.

Кметът на общината се задължава да извърши обстойно проверка относно актуалната фактическа обстановка по законосъобразността на извършеното вътрешно преустройство и ползването му.

В същото писмо се указва на РДНСК – Благоевград да наложи санкции на виновните длъжностни лица от Община Сандански за неизпълнение на нарежданията по случая, които са задължителни. Интересният момент тук е защо въпросните служители не са си свършили работата.

Началникът на РДНСК – Благоевград е длъжен да уведоми вносителя на сигнала за предприетите действия в 15-дневен срок.

Ще продължим да следим случая, а междувременно припомняме, че бившият кмет на Община Сандански Кирил Котев е дал трите звезди на хотела, сегашният не прави нищо, когато негови служители не са допуснати в обект за извършване на проверка и именно затова се налага намесата на ДНСК.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Жълт код за гръмотевични бури в Югозапада

Днес над западната половина от страната отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Краткотрайни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com