Горещи новини

Сандански разширява парковата си зона

След финализиране на всички процедури по придобиване на поземлени имоти и тяхното изключване от територията на горския фонд, община Сандански ще разшири с близо 50 декара границите на парковата зона.

Разширението се отнася за територията в м. „Брестето“, около Зоокът – Сандански. 

Със свое писмо кметът на община Сандански – Атанас Стоянов поиска от МРРБ, чрез Областния управител, безвъзмездно прехвърляне право на собственост на имотите, която процедура се очаква да приключи до края на годината.

На територията на новата паркова зона се предвижда изграждането на:

  • Функционални спортни игрища и кортове;
  • Сцена с амфитеатър;
  • Параклис;
  • Детски кътове за игра;
  • Кътове за спорт и отдих;
  • Зелен пояс, съобразен с дървесната растителност на района;
  • Градина с екзотични растителни видове;
  • LED осветление.

Новообособената паркова зона, находяща се срещу Зоокът Сандански, ще се превърне в притегателно място за жителите и гостите на град Сандански. Поради това се предвижда изграждането на нова пешеходна алея, както и място за паркинг.

Влезлият в сила Подробен устройствен план ще се реализира върху незалесен терен и не се предвижда премахване на дървесна растителност в обхвата на новопридобиваните имоти. Предвижда се съществуващото насаждение от бамбук (бамбуковата горичка)  също да се запази в сегашния си вид и да бъде обособена градина с екзотични растителни видове.

 

 

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Жълт код за гръмотевични бури в Югозапада

Днес над западната половина от страната отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Краткотрайни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com