Рокади в ГЕРБ – Благоевград – отстраниха Р. Димитрова като общински ръководител

Инж. Росица Димитрова е отстранена като общински ръководител на ГЕРБ-Благоевград. Това стана ясно след решение на изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ. Община Благоевград бе една от малкото, за които нямаше решение след проведените номинационни събрания.

Припомняме, че на събранието в Благоевград бяха направени две номинации – едната бе за досегашния ръководител инж. Росица Димитрова, другата за бившия директор на НП “Рила” Красимир Андонов, които събраха съответно 123 и 70 гласа (всеки член имаше право на глас и за двамата кандидати).

Росица Димитрова е бивш управител на ВиК-Благоевград. Тя пое поста през 2014 година а през м. октомври 2021 година бе сменена с младока Мартин Димитров. От ноември 2019 година инж. Димитрова заемаше „временно“ поста на общински ръководител на ГЕРБ-Благоевград, до избора на нов председател, който по Устав се прави на отчетно-изборно събрание.

Името на бившата ВиК шефка бе замесено в множество скандали в партията, един от които успя да разгневи дори Борисов, а именно изборът за член на НИС на ЖГЕРБ от Благоевград.

Въпреки вътрешните противоречия в партията, Димитрова все пак показа завиден резултат от преференции на последните избори за народни представители, уви гласовете й не бяха достатъчни да изместят отличници по вот като Стефан Апостолов от Симитли.

Красимир Андонов е бивш директор на НП „Рила“.  Той управляваше парка от 2010 година насам. Заповедта за освобождаването му дойде изненадващо от министъра на околната среда и водите Борислав Сандов в началото на март тази година, когато вече бяха започнали политически рокади по всички ръководни звена в областта след смяната на правителството. Директорският стол бе зает от Владимир Милушев, който по-късно също бе заменен, а мотивите за освобождаването на Андонов, въпреки високата оценка на работата му, останаха неясни.

Ясно е едно – ГЕРБ-Благоевград е по-разделен от всякога и междуличностни войни и жажда за власт изяждат и без това отслабващата структура отвътре.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Джакпотът падна – Благоевград си има милионер!

В 94-ия тираж на играта „6 от 49“ някой спечели 2 719 026 лв. Фишът …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com