Ремонтират пътя за Банско преди старта на зимния сезон

Пътят за Банско ще бъде изцяло ремонтиран с нов асфалт до началото на зимния сезон. За да се облекчи трафикът към Гърция пътят от Благоевград до Кулата беше преасфалтиран още в началото на лятото. Ремонтираните участъци обаче и до днес нямат пътна маркировка. Шофирането през нощта е изключително трудно, и създава предпоставки за произшествия.

Тази седмица започна цялостен ремонт на пътя за Банско. Подобрено отводняване, нови пътни знаци и маркировка ще бъдат поставени по 36-километровия участък от Симитли до курортния град. Опасните планински скатове ще бъдат обезопасени с нови мрежи. Международният път за Гърция е най-натовареният участък в Югозападна България.

Ремонтиран е изцяло това лято и за първи път от години по трасето дупки и неравности няма. От месеци обаче няма и маркировка. И въпреки че през деня се пътува добре, в тъмните части на денонощието е изключително трудно за водачите.

От АПИ уточняват, че хоризонтална пътна маркировка ще бъде поставена до началото на зимния сезон.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Връчиха наградите на конкурса “Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж“ в памет на Джовани Фалконе

 Зам.-кметът по образование и бизнес развитие Боряна Шалявска  и съдия Катя Бельова връчиха на официална …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com