Регионална библиотека „Димитър Талев“ с тържествено връчване на читателските карти на учениците от 1 клас на 9 ОУ „Пейо Яворов“

На 31.05.2021 г. от 11:30 часа в Зала „Детски отдел“ бяха тържествено връчени читателските карти на учениците от 1.„А” клас, 9. ОУ „Пейо Яворов”, с класен ръководител г-жи Весела Давидкова и Катя Петрова. Те се възползваха от кампанията на Регионална библиотека „Димитър Талев“  Благоевград за безплатна регистрация и пререгистрация.

Подготвителна група от 9. ОУ „Пейо Яворов“ с г-жи Олга Стоилкова, Йорданка Драмалиева, посетиха библиотеката. Децата се запознаха с фонда на библиотеката и условията за заемане и ползване, зала „Уча.се” и Зала „Детски отдел”. Те имаха възможността за първи път да си вземат книжки за вкъщи.

Много ученици от други училища също се възползваха от възможността да си извадят безплатни читателски карти за срок от 1 година.

Издаването и подновяването на читателските карти беше част от „Дни на отворените врати“ в Регионална библиотека „Димитър Талев“, през периода 10-14 май са издадени десетки безплатни карти, с които децата да бъдат насърчавани да четат.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Община Благоевград ще има нова Индустриална зона

След близо 50 години, Благоевград ще има нова Индустриална зона. Това обяви на пресконференция кметът …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.