Пуснаха нови 3 км от АМ “Струма”, но само в едната посока

Три километра от АМ “Струма” между село Железница и Симитли вече са в експлоатация. Ще се използва обаче само едната от лентите – в посока София. В посока “Кулата” трафикът ще остане по главен път Е79.

От Регионалното министерство посочиха, че се прави всичко възможно максимално бързо да се пусне цялата отсечка от Благоевград до Симитли, но забавяне се получава заради неукрепено свлачище в района на тунел “Железница”. Очаква се дейностите по него да приключат в средата на следващата година.

“Навремето казах, че ще имаме тунел и няма да имаме път към него, към днешна дата това, което казах, се оказа вярно. Опитваме се по всякакъв начин, макар и малкото магистрали, които се строят, и малкото, които са и планирани още повече, се опитваме поне минимално да можем да пускаме движението, другата седмица или по-другата ще имаме готовност да бъде пусната и от другата страна на България частта, която е между Шумен и Белокопитово”, заяви министърът на благоустройството арх. Иван Шишков.

 

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Потребители на социални услуги в Благоевград с тренировки по баскетбол в обновената спортна зала в СК „Пирин“

Ползватели на две Защитени жилища и два Центъра за настаняване от семеен тип за лица …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com