Премиерът Стефан Янев гостува на Банско

Министър-председателят Стефан Янев гостува официално на Банско. Той уважи поканата на кмета Иван Кадев да присъства на най-голямото събитие в културния календар на общината – Банско джаз фестивал.

На работната среща с премиера присъстваха областният управител Николай Шушков и екипът на кмета – заместниците му Стойчо Баненски, Сашка Въчкова, Костадин Атанасов и секретарят Иван Докторов.

Иван Кадев запозна ръководителя на служебното правителство с проблемите на бизнеса в общината с акцент върху туризма, в който променената обстановка и ограниченията дават най-силно отражение. Кметът постави и искането за съдействие на държавното ръководство за реализиране на три проекта, които имат ключово значение за Банско – обходния път от западната страна града, пътя от Банско до хижа Вихрен и довеждащия водопровод от м.Караманица.

Дискутирани бяха въпроси, свързани с развитието на региона и утвърждаването на Банско като целогодишен курорт. Премиерът изказа одобрение за мерките на общината в подкрепа на местния бизнес.

Иван Кадев покани министър председателя Янев и областния управител Шушков на кратка разходка из центъра на града, а след това, заедно с многобройната публика, слушаха изпълненията на емблематичния за джаз фестивала в Банско Васил Петров.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com