Председателят на Общински съвет Благоевград – Радослав Тасков, свиква извънредно заседание на Общински съвет Благоевград 

Тържественото заседание за полагане клетва на Илко Стоянов, като кмет на община Благоевград, ще се проведе на 14.07.2021 година /сряда/ от 9.30 часа в зала „22-ри Септември” на общината.

 

Общинският съвет ще заседава в присъствието на Председателя на Общинска избирателна комисия Благоевград – адв. Мартин Бусаров, Областния управител на област с административен център Благоевград – г-н Николай Шушков, ВрИД кмет на община Благоевград – г-н Ясен Попвасилев, както и кметове на населени места в община Благоевград.

 

На тържественото заседание е поканен да присъства и Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим.

 

Заседанието ще бъде при отворени врата за граждани и общественици, при спазване на необходимите противоепидемични мерки.

 

Представители на медиите ще могат да присъстват на определените за тях места.

 

Промяната в предварително обявената дата за провеждане на заседанието се налага поради получена покана от Националното сдружение на общините в Република България за участие в областна среща за актуализация на представителите на общините от област Благоевград в Регионалните съвети за развитие, която ще се проведе на 16.07.2021 година.

До настоящия момент в Регионалния съвет за развитие (РСР) представител на община Благоевград е инж. Румен Томов. С цел запазване на представителството в Регионалния съвет за развитие (РСР) до предстоящата на 16.07.2021 година среща следва Община Благоевград да има определен делегат в Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България, а именно г-н Илко Стоянов – кмет на община Благоевград.

 

 

 

ПОКАНА

 

На основание чл. 25, ал. 1 от ЗМСМА свиквам извънредно заседание на Общински съвет Благоевград на 14 юли 2021 г. /сряда/ от 9.30 часа в зала „22-ри Септември” на общината при следния

 

Д Н Е В Е Н Р Е Д :

 

1. Обявяване на Решение № 69-МИ от 05.07.2021 година на Общинска избирателна комисия Благоевград за обявяване за избран за Кмет на община Благоевград на г-н Илко Стоянов Стоянов и полагане на клетва.

Докл. – Мартин Бусаров – Председател на ОИК

 

2. Изменение на Решение № 30 от 27.12.2019 година, по Протокол № 6 от заседание на Общински съвет Благоевград проведено на 27.12.2019 година.

Докл. – Радослав Тасков – Председател на ОбС

 

 

РАДОСЛАВ ТАСКОВ

Председател на Общински съвет Благоевград

 

 

09.07.2021 година

Благоевград

 

 

 

 

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com