Горещи новини

По разпореждане на кмета Илко Стоянов бе почистено дерето при с. Рилци

Коритото на дерето „Телкиев андък“, намиращо се в землището на с. Рилци, е почистено от саморасли храсти и дървета. Целта е да бъде минимизиран рискът от наводнения чрез осигуряване на нормална проводимост на високи води при интензивни валежи, опазване на живота, здравето и собствеността на жителите от една страна, а от друга предотвратяване на сериозно увреждане на общинската инфраструктура (пътища, мостове и т.н.). Почистването е извършено от служители на ОП „Озеленяване“.

Кметът Илко Стоянов, който е председател на Общинския съвет за намаляване на риска от бедствия, стриктно прилага необходимите действия с цел превенция на наводнения.

В тази връзка бе почистено и продължението на коритото на река Благоевградска Бистрица от „Бачиново“ до вливането на водите ѝ в р. Струма.

Според изготвения от Общината план-график, следва почистване на коритото на „Струмско дере“ в едноименния квартал.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Жълт код за гръмотевични бури в Югозапада

Днес над западната половина от страната отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Краткотрайни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com