Горещи новини

По предложение на кмета Методи Байкушев две общински дружества са с нови управители

Кметът на Благоевград адв. Методи Байкушев направи предложения до Общински съвет – Благоевград за назначаване на нови управители на „Арт стейдж енд фест“ и „Паркинги и гаражи“ ЕООД.

Точките бяха разгледани и приети по време на извънредно заседание на ОбС – Благоевград.

До провеждане на конкурс „Арт стейдж енд фест“ ще бъде ръководено от Христо Климентов, който има богат опит в сферата на комуникациите, информационните кампании и дигиталния маркетинг.

Кметът коментира предложението си за отстраняване на досегашния управител Иван Иванов с мотива за незадоволителни резултати при управление към този момент.

„След един по-обстоен анализ стигнах до извода, че „Арт стейдж енд фест“ има смисъл да продължи да функционира, да създаде реален капацитет, за да изпълнява инхаус поръчки по отношение на публичността на европейските проекти и информационните кампании, които прави Община Благоевград. В тази връзка правя и моето предложение за управител на дружеството да бъде назначен Христо Климентов, с който работихме по време на предизборната ми кампания и в чиито професионални качества успях да се убедя. Той е започнал кариерата си в Агенция „Фокус“, основател е на компании, свързани с дигиталния маркетинг, информационното обслужване и медийния мониторинг. Това е човек, който много добре знае как със сравнително малко пари да направи така че едно съобщение да достигне до максимално широка аудитория. Смятам, че Христо Климентов ще успее да изгради един добър стегнат екип , който да отговаря за бюджетите, предвидени за публичност и информационни кампании“, коментира адв. Байкушев.

Христо Климентов има дългогодишен опит в сферата на комуникациите. Завършил е две висши образования. Участвал е в създаването на няколко от най-посещаваните новинарски сайтове и информационни агенции. Има компания за медия мониторинг, занимава се с разработването на софтуер.

„Ще стабилизираме „Арт стейдж енд фест, след което ще изведем дружеството и на печалба“, коментира Христо Климентов.

Бойко Пандурски пък ще заеме мястото на подалия оставка управител на „Паркинги и гаражи“ Ивайло Червилов.

„Запознах се с г-н Пандурски, когато встъпих в длъжност. Той е технически ръководител на ОП „Благоевград строй ремонт“ и е човекът, който ръководи процеса на всички аварийни групи към предприятието. Предлагам г-н Пандурски, защото за един месец показа изключителна отговорност, добро отношение към работата и талант. Той ще съвместява двете длъжности, което означава, че ще можем да му предложим по-ниско възнаграждение и да постигнем икономии“.

Бойко Пандурски е на 37 години. Завършил е Технически университет в София, където се дипломира като машинен инженер, има магистърска степен. Има опит в пътно-строителния бранш, живял е 8 г. в Англия, където създава своя собствена фирма в сферата на транспорта и логистиката.

Климентов и Пандурски ще ръководят двете дружества до провеждане на прозрачен конкурс с ясно разписани правила, подчерта кметът Байкушев.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

ВиК Благоевград с трайно разрешение на проблемите с водата в селата от общината

На работна среща между кмета на община Благоевград Методи Байкушев и инженери от Общината и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com