Горещи новини

По-високи възнаграждения на персонала в детските ясли

Кметът на Благоевград Илко Стоянов и представители на синдикалните организации – КТ „Подкрепа“ и КНСБ постигнаха споразумение за по-високи възнаграждения за работещите в детските ясли на територията на областния център. Ръстът е в размер на 15% и засяга медицинските сестри, детегледачите, обслужващия персонал и ръководния състав в детските заведения. По-високото заплащане е в резултат на волята на кмета Илко Стоянов, добрата финансова политика в Община Благоевград през последните две години, както и наличните резерви в стандартите във функция „Здравеопазване“, приети с решение на МС.

„Благодаря Ви за проактивните действия от Ваша страна, с които защитавате интересите на работещите“, заяви по време на среща със синдикатите кметът Илко Стоянов.

Увеличението влиза в сила със задна дата и важи от м. януари 2023 г. То ще бъде изплатено през м. септември, след сключване на анекс към Общинския колективен трудов договор, който се очаква да бъде подписан през следващата седмица.

 

 

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Жълт код за гръмотевични бури в Югозапада

Днес над западната половина от страната отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Краткотрайни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com