Поредна престижна награда на „ВиК“ – Благоевград

На официална церемония в София ръководният екип на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград получи приз „Най-зелената компания в България“ в категория „Енергетика – Воден сектор” в XI Национален конкурс „Най-зелените компании в България“ 2021
В 11-ото издание на престижните „зелени“ награди, организирани от от b2b Media, бяха отличени най-отговорните бизнеси, общини, неправителствени организации и личности. За поредна година „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград стана една от „най-зелените“ компании в България чрез последователната си политика за опазване на околната среда.
„Изключително съм щастлива от поредната заслужена награда за целия екип на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД Благоевград. – сподели след церемонията управителката на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград инж. Росица Димитрова. – За поредна година спечелихме национален приз в категорията „Енергетика – Воден сектор”, резултат от целенасочената ни политика за опазването на природата и водните ресурси, резултат от ежедневните и последователни действия за опазване на здравето на хората, здравето на нашите деца. Честита да ни е наградата! И нека ежедневните ни грижи, политики, дейности и събития, които организираме, за да опазваме околната среда, бъдат пример за всички български фирми, институции и граждани.“ – каза още инж. Росица Димитрова.
Това е още една значима „зелена“ награда, присъдена на водния оператор, развиващ дейността си на обособената територия в Благоевградска област.
Сред отличията до този момент са: I място в категорията „Воден сектор“ през 2017 г., две награди през 2018 г, съответно Специална награда „Устойчиво развитие за Зелена икономика“ и II място в Категория „Енергетика, Воден сектор“, както и Специална награда „Устойчиво развитие за Зелена икономика“ и II място в Категория „Енергетика, Воден сектор“ през 2019 година, I място в категория „Енергетика, воден сектор“ в X юбилейно издание на конкурса „Най-зелените компании в България”.
През изминалата 2020 година „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград реализира поредица от „зелени“ проекти – над 5500 абоната заявиха електронни фактури и реално се включиха в кампанията на дружеството „Актуално е да си зелен, не само за ден! Спаси дърво! Заяви своята електронна фактура!“. Дружеството подкрепи кампанията „Капачки за бъдеще“ чрез монтирането на метално сърце – в подкрепа на кампании за закупуване на кувьози за лечебните заведения от цялата страна. Организираха се информационни кампании и много други дейности, насочени към опазването на околната среда в изпълнение на Дългосрочна стратегия на дружеството за екологична устойчивост.
„Наградата „Най зелената компания в България“2021 на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград е престижна за всички нас – ръководство, работещите в дружеството и най-вече – нашите хиляди потребители, които се отзовават и приобщават към политиката на дружеството за опазване на околната среда. – добави още инж. Росица Димитрова. – А това е добър знак за бъдещето на България.“

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com