Горещи новини

Позиция на кмета на Разлог Красимир Герчев относно реформа на съдебната карта на България

Кметът на Община Разлог Красимир Герчев изрази позицията си относно реформата на съдебната карта на България чрез своя Фейсбук профил. Публикуваме я без редакторска намеса.
За равен достъп до правосъдие

До висшия съдебен съвет
Относно:
Възражение срещу модел 4
На съдебната карта на българия

Категорично се обявявам против обявения Модел4 на Висшия съдебен съвет за реформа на съдебната карта на България, която превръща Районния съд в Разлог в териториално отделение на Районния съд в Гоце Делчев.
Реформата предвижда в Районния съд в Разлог да останат подсъдни гражданските дела с цена на иска до 2000 лева, както и около половината от разглежданите там наказателни дела.
За хората на община Разлог и прилежащите общини това е промяна, която ги лишава от правото на достъп до правосъдие и ще ги затрудни значително.
Тези промени са несправедливи към Районния съд Разлог и към хората.
Подкрепям протестите на разложките адвокати срещу Модел4 и сме готови на общи протестни действия в защита на институцията Районен съд Разлог – със съдържание и дейност – в полза на правосъдната система на България и на хората от община Разлог.
С уважение,
Красимир Герчев,
кмет на община Разлог

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Жълт код за гръмотевични бури в Югозапада

Днес над западната половина от страната отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Краткотрайни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com