Подравняват пътя до х. “Конгур“

Община Петрич и наемателят на х. „Беласица“ – Емил Кузманов, започнаха работа по осигуряване на по-добра проходимост на пътя, водещ към хижа „Конгур“ ( 1 284 м.н.в.) в планина Беласица, която е една от изходните точки за изкачване на вр. Конгур. Техника работи от няколко дни вече по трасето – едно от най-използваните и за други маршрути в планината над Петрич. Заличават се коловозите, подравнява се, премахват се храсти по трасе от около 5 км.

Вследствие на дъждовните дни, неравностите по планинския път се увеличиха, което създаде проблеми за придвижването. С подравняването на планинския път Беласица ще продължи да бъде гостоприемна за туристите. През годините бяха утвърдени включително и колоездачни маршрути по билото на планината, която е обявена за природен парк през 2008 година.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com