Повдигнаха обвинение на благоевградчанка, офертирала колегите си да продадат гласа си

Районна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Й.В., привлечена към наказателна отговорност за извършено от нея престъпление по чл. 167, ал. 2, пр.1 от НК.

Обвинението гласи, че към м. септември 2019 г. обвиняемата Й.В. работела като организатор експедиция във фирма с офис в гр. Благоевград, където се опитала да напазарува гласове в полза на кандидат-съветник.

На 20.09.2019г. тя била на работното си място заедно с няколко колеги. Й.В. предложила на трима от тях по 50 лева с цел склоняване да упражнят избирателното право на изборите за общински съветници и кметове, насрочени за 27.10.2019 г., в полза на определен кандидат. Те следвало да й предоставят имената си и ЕГН. На въпроса им колко гласа са необходими за избирането на конкретното лице, Й.В. посочила – 250.

Управителят на дружеството чула разговора и се намесила, като изразила недоволството си в офиса да се правят такива предложения.

Колегите на обвиняемата не се съгласили да предоставят личните си данни и да получат имотна облага за гласуване в полза на определен кандидат за общински съветник в община Благоевград.

Бил подаден сигнал до Централна избирателна комисия, станал повод за извършване на проверка и образуване на наказателно производство.

След проведено досъдебно производство и внесен в съда обвинителен акт, предстои насрочване на разпоредително заседание по делото.

Прочетете и

Децата на Симитли пресъздадоха народните обичаи на Мечкинден

Децата от Детска градина „Радост“, група „Звездички“ на филиал „Ян Бибиян“ с г-жа Кристина Стоилкова …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *