Снимка Йордан Симеонов

Пирогов: “Ние не точим Здравната каса”

Персоналът на болница “Пирогов” излезе на протест в защита на уволнения професор Асен Балтов.

Лекарите блокираха за кратко кръстовището пред лечебното заведение – “Цар Борис III”, създавайки задръстване от автомобили и се заканиха, че ще продължат докато не бъдат чути. “Искаме да се изтрие това петно от болницата. Пирогов не точи Здравната каса!”, казват те.

Екипът твърди, че Балтов е страхотен професионалист и категорично трябва да бъде върнат на директорския пост.

За решението стана ясно вчера – дни, след като резултатите от извършената проверка в “Пирогов” показаха, че болницата трябва да върне над 1 млн лв на НЗОК заради нарушения. Причината е, че средствата са били получени неоснователно.

„Пълна изненада не е имало. През цялото време витаеше един облак около „Пирогов” и около мен конкретно. Това започна с началото на мандата на здравния министър д-р Стойчо Кацаров. Мисля, че най-накрая успя да постигне това, което иска. Ще видим какъв ще е резултатът”. Така проф. Асен Балтов коментира новината за отстраняването му, за която разбра от медиите.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Детските градини в Благоевград преминават на делегирани бюджети

По предложение на кмета Методи Байкушев в Общинските детски градини и Центъра за личностно и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com