Песни, танци и незабравими емоции в тридневния Панаир на туризма в Белица

От 27 юли 2021, с подкрепата на кмета на Община Белица Радослав Ревански, в изпълнение на Дейност 10 от проект „ Културен мост през вековете“ с Реф. № CB006.2.21.107, финансиран по програма Интеррег- ИПП ТГС България – Република Северна Македония 2014-2020 г. от 19.00 ч. в Белица ще се проведе „Панаир на туризма“.

На специални щандове селата и градовете, разположени в Източния регион на Република Северна Македония : Щип, Кочани, Пехчево, Истибана, Русиново, Зръновци, Крупиште, Кочани и Пробищип ще предлагат ръчно изработени продукти от природа, земеделски продукти, пчелни продукти, разнообразни плетива, бродерия с репродукция на Пикасо, сапуни изработени от природни масла, шалове, сувенири от дърво и много други изделия произведени от сръчните ръце на хората от Северна Македония.

Община Белица ще предложи от своя страна разнообразие от билки , гъби, сладка от горски плодове, пчелен и боров мед от природата на Рила планина, ръчно изработени сувенири, плетива, бродерия и продукти от земеделието.

Богата културна програма представена от творческите групи при читалище „Георги Тодоров 1885“ с участието на Ансамбъла за народни песни, фолклорните танцови състави и групите за характерни и класически танци ще ви забавляват всички присъстващи.

За първи път пред общността на Белица и гостите на града ще бъде представен рекламния филм „Докоснете духът на Белица“ с ефектни кадри от теснолинейката, Пирин, Рила и Родопите, Кадри от населените места, хора в региона. Фолклор със самодейната фолклорна група. Археологически кадри, музей Белица, културни и исторически места и институции. Традиции и занаяти, туристически обекти.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com