Отново! Стари гуми са изхвърлени до коритото на р. Струма

Поредно нерегламентирано сметище беше открито от служители на Община Петрич при рутинни проверки на терен. Този път недобросъвестни граждани са успели да стигнат и по-далеч. Изхвърлили са битови и други отпадъци на метри от коритото на река Струма. Това, което втрещява в продължаващата грозна тенденция е и изхвърлянето на излезли от употреба автомобилни гуми в близост до реката. Независимо, че Петрич страда повече от десетилетие именно от палежите на такива гуми, някои не се свенят да ги изхвърлят на непозволени места, съзнавайки риска – да бъдат запалени.

Служители на Община Петрич още утре ще вдигнат старите гуми и останалите отпадъци. Отново ще се разходват публични средства.

Излезлите от употреба автомобилни гуми ще бъдат извозени до специализиран обект за предварително третиране, рециклиране, оползотворяване и/или обезвреждане.

От Община Петрич призовават: Подавайте сигнали при наблюдение на подобни практики! Не стойте безучастни, ако станете свидетели, а информирайте!Нека заедно спрем тази порочност!

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com