Откриха паметна плоча на лейт. Иван Батьов Иванов в село Ново Ходжово

С възпоменателна церемония днес, в село Ново Ходжово, община Сандански, бе открита паметна плоча на командира на граничната застава- лейтенант Иван Батьов Иванов, загинал през 1949 г., когато е едва 25-годишен.

Паметната плоча е поставена по инициатива на общинската организация на Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва – Петрич, с подкрепата на община Сандански.

Кметът на община Сандански – Атанас Стоянов, връчи плакети за родолюбива и патриотична дейност на о.з. ген. м-р Стефан Найденов Ангелов – Командващ войските на МВР и Командващ гранични войски на България (1990-1992 г.), о.з. полк. Павел Петров Станев – Гл. секретар на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в България, старшина Методи Костадинов – Старшина от запаса и подп. о.з. Лозан Анастасов – Председател на Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Петрич.

За подкрепата и съдействието за поставянето на паметната плоча кметът Стоянов получи почетния знак на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, а след три години, когато се навършват 100 години от рождението на лейт. Иван Иванов, ще бъде издадена книга за живота и делото на командира.

На церемонията присъстваха и близки и роднини на лейтенант Иванов, които изказаха своята благодарност, че делото на техния родственик не е забравено.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com