Откриват обновената сграда на “Държавен архив” Благоевград

На 11.05.2021 г. (вторник), от 12:00 ч., община Благоевград организира официална церемония „Откриване на обект“ с цел оповестяване пред обществеността на успешното приключване на СМР и въвеждането на обекта в експлоатация, реализирани в рамките на проект „Въвеждане на мерки за подобряване на енергийната ефективност в сграда на отдел „Държавен архив” – Благоевград, дирекция „Регионален държавен архив” – София в Държавна агенция „Архиви”, Процедура BG16RFOP001-1.001-039 „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020“, ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г., съфинансирана от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие.

С изпълнението на основната цел на проекта е реализирано цялостно обновяване на сградата на „Държавен архив”- Благоевград. Въведени са енергоспестяващи мерки и е осигурена достъпна среда за хора в неравностойно положение.

Проектът е на обща стойност 438 975. 97 лв, от които 373 129. 57 лв са европейско финансиране и 65 846.40 лв са национално финансиране.

Официалното откриване ще се проведе пред сградата на отдел „Държавен архив” – Благоевград, с административен адрес гр. Благоевград, ул. „Арсений Костенцев“ №2 (пресечката на ул. „Арсений Костенцев“ и ул. „Гьорче Петров“).

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com