Горещи новини
Снимка: Edal Anton Lefterov

Отварят ГКПП Илинден/Ексохи на границата с Гърция за туристи

С решение на Министерския съвет на Гърция, считано от днес ГКПП Илинден/Ексохи е отворен за преминаване на граждани 24 часа в денонощието.

ГКПП Кулата/Промахон, ГКПП Нимфея/Маказа, ГКПП Орменион/Капитан Петко войвода също са отворени 24 часа в денонощието за туристи.

Напомняме, че българските граждани не могат да преминат българо-гръцката граница през пункт, различен от този, който са посочили в PLF формуляра.

Препоръчваме българските граждани да се информират за актуалното състояние на конкретния ГКПП, през който възнамеряват да преминат границата с Гърция, на телефоните на самия пункт.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обърнат към посолството на България в Атина на телефони: +30 210 67 48 107; +30 210 67 48 105; +30 210 67 48 106, както и към генералното консулство на България в Солун на тел. +30 2310 829 210 и на дежурния телефон в извънработно време: +30 2310 869 510.

Въпроси могат да бъдат отправяни и на имейл адресите: embassy.athens@mfa.bg; embassbg@otenet.gr, consular.athens@mfa.bg; Consulate.Thessaloniki@mfa.bg.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

ВиК Благоевград с трайно разрешение на проблемите с водата в селата от общината

На работна среща между кмета на община Благоевград Методи Байкушев и инженери от Общината и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com