Омбудсманът на Община Благоевград Валентин Василев се срещна с представители на Сдружение „Младежки клуб Инитиум“ – Разград

В периода 5.07-08.07 2021 г. имахме удоволствието да посрещнем представили от СНЦ „Младежки клуб Инитиум“ – Разград. Срещата се проведе в нашия прекрасен град – Благоевград.

По време на престоя си младежите имаха възможността да се срещнат и проведат разговори с Обществения посредник на Община Благоевград, представители на общинска администрация, читалищни дейци, представители на Регионална библиотека “Димитър Талев”, както и на Регионалния исторически музей.

На 05.07.2021 г. се проведе кръгла маса между Детски парламент – Благоевград и СНЦ „Младежки клуб Инитиум” – гр. Разград. По време на срещата се обмениха идеи, опит и добри практики, както и бяха обсъдени предложения за съвместна бъдеща дейност и сътрудничество. Младежите от гр. Разград, заедно с г-ца Симона Велева, младежки зам.-омбудсман, се срещнаха с г-жа Любка Костадинова /секретар на “Местната комисия за борба с трафика на хора”/, която им представи част от дейностите, които Комисията е извършила през изминалата година.

На 06.07.2021 г. се проведе дискусия с Обществения посредник на Община Благоевград – проф. д-р Валентин Василев на тема: „Ролята на младежта в изграждането на устойчиво гражданско общество“. По-късно, същия ден, г-н Илиян Юручки /секретар на НЧ “Н. Вапцаров – 1866/ запозна младежите с ролята на читалищното дело през годините, с историята на читалището, мястото на фолклора днес и представи част от творческите прояви на ръководения от него Вокален ансамбъл “Езерец”.

На 07.07.2021 г. се осъществи инициатива под надслов „Книга прочети и в историята се потопи“. В нея взеха участие деца на възраст между 5-12-годишна възраст, които успяха да се пренесат във вълшебния свят на приказките и поуките, които те дават и са давали на всеки един от нас. Инициативата бе проведена съвместно между СНЦ ” Младежки клуб Инитиум”, Обществения посредник на Община Благоевград – проф. д-р Валентин Василев, Детски парламент – Благоевград и Регионална библиотека “Димитър Талев”. Разказвачи на приказките бяха Виктор Стоянов, Симона Велева, Анка Петрова, Вили-Ан Донева. След проведената инициатива, участниците имаха беседа от г-жа Емилия Малешевска, библиограф в Регионална библиотека “Димитър Талев”, която им показа отделите и огромния фонд, с който тя разполага.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com